موارد مصرف: موجب پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان شده و به حفظ استحکام استخوانها و دندانها کمک مینماید.
روش مصرف: روزانه 1 قرص در یک لیوان آب حل کرده و میل نمایید.
شرایط نگهداری: دور از نور و رطوبت، درون قوطی و در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
کلسیم: کلسیم برای استحکام استخوان ها و همچنین برای عملکرد مناسب اعصاب، عضلات و قلب مهم و مورد نیاز است. معمولاً رژیم غذایی کلسیم مورد نیاز بدن را فراهم می نماید، اگرچه در برخی موارد نیاز به استفاده از مکمل است.
نقش کلسیم در بدن: برای ساخت و حفظ سلامت استخوان ها به کلسیم نیاز دارید. کلسیم با سایر مواد معدنی مانند فسفات در استخوان ها ترکیب می شود و به آنها ساختار و قدرت می بخشد. کلسیم در خون نیز گردش می یابد تا توسط قلب، عضلات و اعصاب مورد استفاده قرار گیرد.
اگر کلسیم کافی دریافت نکنید چه اتفاقی می افتد؟ اگر در رژیم غذایی خود کلسیم کافی دریافت نکنید، یا نتوانید آن را به درستی جذب کنید، بدن کلسیم مورد نیاز را از استخوان ها می گیرد. با گذشت زمان، این امر باعث از دست دادن تراکم استخوان می شود، که می تواند منجر به پوکی استخوان شود. پوکی استخوان باعث می شود استخوان ها شکننده شده و به راحتی شکسته شوند. این بیماری در استرالیا، به ویژه در افراد بالای 60 سال بسیار شایع است.
عوامل ابتلا به پوکی استخوان به دلیل کمبود کلسیم
- در رژیم غذایی خود کلسیم کافی دریافت نمی کنید.
- سطح ویتامینD شما کم است.
- دارای شرایط پزشکی خاصی مانند سلیاک یا بیماری کلیوی هستید.
- برای مدت طولانی استروئید مصرف نموده اید.
- رژیم غذایی حاوی موادی مانند (فیلات و اگزالات) داشته اید.
- مقدار زیادی کافئین یا الکل مصرف می نماید.
پوکی استخوان چیست؟ پوکی استخوان یک بیماری شایع است که بیشتر افراد بالای 60 را مبتلا می کند. این بیماری باعث شکننده شدن استخوان ها می شود و خطر شکستگی طبیعی استخوان را افزایش می دهد. پوکی استخوان هنگامی اتفاق می افتد که استخوان ها مواد معدنی مانند کلسیم را با سرعت بیشتری از دست می دهند، در نتیجه باعث از بین رفتن تراکم یا توده استخوان می شود.
پوکی استخوان می تواند منجر به شکستگی استخوان ها شود
با نازک شدن و کاهش چگالی استخوان ها، حتی یک سقوط جزئی می تواند باعث شکستگی جدی شکستگی کامل یا جزئی در استخوان شود. هر استخوانی می تواند تحت تأثیر پوکی استخوان قرار گیرد، اما شایع ترین مکان ها مفصل ران، ستون فقرات و مچ دست است. شکستگی در ستون فقرات به دلیل پوکی استخوان می تواند منجر به کاهش قد یا تغییر وضعیت بدنی شود. پوکی استخوان معمولاً هیچ علامتی ندارد تا زمانی که شکستگی ایجاد شود به همین دلیل پوکی استخوان را اغلب "بیماری خاموش" می نامند. هرکسی که فاکتورهای خطر ابتلا به پوکی استخوان را داشته باشد باید توسط پزشک معاینه شود. هر فرد بالای 50 سال که دچار شکستگی استخوان در اثر ضربه یا افتادن جزئی شده باشد، باید از نظر پوکی استخوان مورد بررسی قرار گیرد. شکستگی می تواند منجر به درد مزمن، از دست دادن استقلال، ناتوانی و حتی مرگ زودرس شود. بنابراین مدیریت سلامت استخوان و بررسی احتمال ابتلا به پوکی استخوان برای جلوگیری از شکستگی در اولویت است.