موارد مصرف :
درمان سرفه پایدار پس از عفونت
دستور مصرف :
یک قاشق غذا خوری از این محلول غلیظ را در 200 سی سی آب گرم (کمتر از 60 درجه سانتیگراد) حل کرده و سه بار در شبانه روز به مدت یک هفته مصرف گردد. این فرآورده به صورت غلیظ فرموله شده است؛ قبل از مصرف طبق دستور رقیق نمایید. قبل از مصرف فرآورده شیشه را به خوبی تکان دهید.
سرفه چیست؟
همه ما در طول زندگي دچار سرفه شده ايم، گاهی سرفه های آرام و گاهي سرفه های شديد و آزاردهنده. سرفه معمولا باعث آزار و اذيت و به خصوص در شب، مانع استراحت و خواب راحت مي شود، اما اين سرفه هاي آزاردهنده معمولا واكنشی دفاعی برای بيرون راندن مواد مزاحم چسبيده به دستگاه تنفس است. اما به طور کلی، سرفه امریکاملا طبیعی است. سرفه واكنش ريه ها در برابر تحريك است و از سيستم تنفسی محافظت می كند. با سرفه كردن راه های هوایی از مواد و ذرات آلوده كننده تميز می شود و نبودن واكنش سرفه، باعث می شود ترشحات راه های هوايی و موادی كه از حلق به طرف ريه ها سرازير می شوند، باعث عفونت ريه ها شوند. با این حال، سرفه های مداوم می تواند علائم تعدادی از بیماری ها مانند:
- آلرژی
- عفونت ویروسی
یا عفونت باکتریایی باشد.
بعضی اوقات سرفه به دلیل ایجاد مشکل در ریه ها نیست. بیماری ریفلاکس معده نیز می تواند سبب ایجاد سرفه شود. سرفه های ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و عفونت های سینوسی را می توان با تعدادی از داروهای بدون نسخه (OTC) درمان نمود. فقط عفونت های باکتریایی به آنتی بیوتیک نیاز دارند.
چرا سرفه مي کنيم؟
سرفه پاسخ رفلكس مانند به تحريك راه هاي هوايی است. راه های هوايی ممكن است با عوامل مختلفی تحريك شوند، به عنوان مثال :
- عفونت ها
- خاك
- دود و...
همچنین علت هاي شايع سرفه:
- عفونت راه های تنفسی فوقانی (مانند سرماخوردگی)
- حساسيت به مواد شيميایی
- گرده گل و دود
- آسم
- سينوزيت بيماری انسدادی مزمن ريه(آمفيزم)
- سيگاركشيدن يا قرارگرفتن در معرض دود سيگار
|- برگشت اسيدمعده( اسيدمعده به حلق و حنجره راه می يابد) و باعث تحريک و سرفه می شود.
عسل:
عسل نمی تواند سرفه را درمان کند، اما در سنین مختلف برای کاهش شدت سرفه استفاده می شود. دلیل این امر آنست که اعتقاد بر این است که عسل به عنوان تخریب کننده عمل می کند (ماده ای که گلو را پوشانده و غشای مخاط را تسکین می دهد). همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها بوده و خواص ضد میکروبی دارد که ممکن است در بهبودی سرفه نقش داشته باشد.شواهد زیادی وجود دارد که از استفاده عسل برای سرفه مناسب است، مطالعات همچنین نشان داده اند که یک قاشق عسل می تواند به کاهش علائم مربوط به سرفه در بزرگسالان و کودکان بالای 1 سال کمک نماید.
نتایج تحقیقات :
مطالعه ای در سال 2010 اثرات عسل همراه با داروی سرفه (دکسترومتورفان) و آنتی هیستامین (دیفن هیدرامین) را بر سرفه شبانه به دلیل عفونت دستگاه تنفسی فوقانی در 139 کودک مورد آزمایش قرار داد. نتایج این تحقیق نشان داد که عسل بیش از هر دو دارو بیشترین نقش را در کاهش علائم سرفه دارد.
مطالعه دیگری در سال 2012 سه نوع عسل (اکالیپتوس، مرکبات و لبو) را روی سرفه های ناشی از عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی آزمایش کردند. محققان دریافتند که هر سه نوع عسل در کاهش دفعات و شدت سرفه از دارونما بهتر بودند. کودکان و والدین آنها نیز خواب شبانه بهتر با عسل را نسبت به دارونما گزارش نمودند. در واقع، در این مطالعه، به نظر رسید که عسل به اندازه یک ماده معمولی سرکوب کننده سرفه، دکسترومتورفان، در دوزهای معمول موثر بوده است.
از آنجا که عسل کم هزینه تر می باشد و عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارد ارزش امتحان نمودن را دارد. با این حال ، به دلیل خطر بوتولیسم نوزاد ، نوعی مسمومیت غذایی نادر اما جدی ، هرگز به کودک کمتر از 1 سال عسل ندهید. اما به یاد داشته باشید سرفه چیز بدی نیست. در واقع سرفه به پاک شدن مخاط از مجاری تنفسی کمک می نماید. بنابراین همیشه با وجود اولین سرفه نباید به دنبال سرکوب آن باشیم.