موارد مصرف :- سرفه- سوزش گلو- سرفه خشک- گرفتگی صدا - تقویت سیستم ایمنی- تسکین علائم سرماخوردگی در دوران بارداری و شیردهی
دستور مصرف : کودکان بالای 12 سال ، بزرگسالان و دوران بارداری و شیردهی : دو قاشق مرباخوری (10 میلی لیتر) هر هشت ساعت *مصرف در دوران بارداری و شیردهی مجاز می باشد.
هشدار مصرف : در این فرآورده به علت وجود عسل در کودکان زیر یک سال منع مصرف دارد.
عوارض جانبی : تاکنون عوارض خاصی به دنبال مصرف مقادیر توصیه شده ی این فرآورده مشاهده نشده است.
تداخلات دارویی : - جذب روی ممکن است توسط مکمل های آهن و تتراسایکلین ها و غذاهای حاوی فیتات کاهش یابد. مکمل های روی جذب مس و فلوروکینولون ها مانند سیپروفلوکساسین ، آهن و تتراسایکلین را کاهش دهد. از این رو فاصله زمانی حداقل دو ساعت بین تجویز مکمل های روی و تتراسایکلین ها ضروری است. - میزان بالای ویتامین ث با وارفارین تداخل دارویی دارد
ویتامین C:در اولین نشانه های علائم سرماخوردگی، بسیاری از افراد به فکر استفاده از ویتامین C می افتند. که آن را می توان به صورت مکمل، آب میوه، قطره، چای یا اشکال دیگر استفاده نمود. ویتامین C اولین بار در دهه 1970 برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار گرفت. اما علی رغم استفاده گسترده از آن، تحقیقات کمی در ارتباط با اثرات مثبت ویتامین C در درمان سرماخوردگی در دسترس است. ویتامین C یک ویتامین و آنتی اکسیدان مهم است که بدن از آن برای تقویت و حفظ سلامت خود استفاده می کند. از ویتامین C در حفظ سلامت: استخوان ها، عضلات و رگ های خونی استفاده می شود. ویتامین C همچنین به تشکیل کلاژن کمک می کند. نقش موثری نیز در کمک به جذب آهن دارد.منابع ویتامین C:ویتامین C به طور طبیعی در سبزیجات و میوه ها، به ویژه پرتقال و سایر مرکبات وجود دارد. این ویتامین اصلی همچنین به عنوان یک مکمل طبیعی غذایی به صورت قرص های ویتامین C و قرص های جویدنی ویتامین C در دسترس است.آیا ویتامین C می تواند علائم سرماخوردگی را پیشگیری یا درمان نماید؟ویتامین C سال هاست که به عنوان یک درمان احتمالی برای سرماخوردگی یا راهی برای کمک به جلوگیری از سرماخوردگی مورد مطالعه قرار گرفته است. اما یافته ها متناقض بوده است. به طور کلی، متخصصان دریافتند که ویتامین C برای پیشگیری یا درمان سرماخوردگی هیچ فایده ای ندارد. در یک مطالعه در سال 2007 ، محققان می خواستند به این نتیجه برسند که آیا مصرف 200 میلی گرم یا بیشتر ویتامین C در روز می تواند فرکانس، مدت زمان یا شدت سرماخوردگی را کاهش دهد. آنها پس از مرور 60 سال تحقیقات بالینی دریافتند که در صورت مصرف بعد از سرماخوردگی، مکمل های ویتامین C باعث کاهش سرماخوردگی یا شدت آن نمی شوند. وقتی ویتامین C به صورت روزانه مصرف شود، مدت زمان سرماخوردگی در بزرگسالان 8٪ و در کودکان 14٪ کاهش می یابد. طبق این تحقیقات، اگر بزرگسالی هر روز دوز بالایی از ویتامین C مصرف نماید، به طور متوسط به مدت 12 روز در سال دچار سرماخوردگی می شود. برای یک کودک که به طور متوسط سالانه حدود 28 روز از بیماری سرماخوردگی رنج می برند، مصرف روزانه دوز بالای ویتامین C به حدود 24 روز سرماخوردگی کاهش پیدا نمود. هنگامی که ویتامین C برای درمان سرماخوردگی در 7 مطالعه جداگانه مورد آزمایش قرار گرفتند، نتایج مشخص نمود که تاثیر این ویتامین در کاهش علائم سرماخوردگی بیشتر از دارونما نبود.فلز روی:روی به درمانی محبوب برای سرماخوردگی تبدیل شده است. برخی مطالعات نشان داده اند که پاستیل روی ممکن است مدت زمان سرماخوردگی به مدت یک روز یا بیشتر را کاهش دهد. همچنین ممکن است تعداد عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی را در کودکان کاهش دهد. روی به مبارزه با عفونت و بهبود زخم ها نیز کمک می نماید.عسل:عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی شایعترین بیماري انسـان است. به طوری که کودکان 6-2 ساله بین شش تا هشت بار در سال به آن مبتلا می شوند. عسل یک داروی افتخاری برای گلو درد و درمان سرفه است. طبق نتایج یک مطالعه، می تواند سرفه را به طور موثرتری نسبت به داروهای OTC که حاوی دکسترومتورفان (DM)، سرکوب کننده سرفه است، تسکین دهد. احتمالاً ترکیبات فنولیک عسل با خاصیت آنتی اکسیدان در تسـکین سرفه مؤثر است.