موارد مصرف: کمک به کاهش التهاب ریه، مجاری تنفسی و سلامت سیستم ایمنیروش مصرف: روزی 1 تا 3 عدد با معده پر مصرف شود.شرایط نگهداری: در جای خشک و خنک (30 - 15 درجه سانتی گراد)، در ظرف در بسته و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.هشدار مصرف:- در دوران بارداری و شیردهی مجاز نمی باشد.- در مبتلایان به صرع منع مصرف دارد.
روغن بذر کتان (Linum usitatissimum)گیاه کتان، گیاهی یک ساله، دیپلوئید، علفی با ساقه برافراشته و برگ های نیزه ای با گلبرگ آبی رنگ است. دانه های کتان در دو رنگ قهوه ای و زرد طلایی وجود دارد. دانه کتان منبع ارزشمندی از ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی می باشد و از غنی ترین منابع مادۀ شیمیایی شفا بخش، آلفا لینولنیک اسید (ALA) است. دانه کتان مناسب ترین نسبت اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 را داراست. برخی مطالعات نشان می دهد که اسید آلفا-لینولنیک، که در روغن بذر کتان یافت می شود، ممکن است به نفع افراد مبتلا به بیماری قلبی باشد. تحقیقات اولیه همچنین نشان می دهد که بذر کتان ممکن است به کاهش فشار خون بالا کمک کند، که در بیماری های قلبی نقش موثری دارد. لیگنان موجود در دانه کتان 100 برابر نسبت به دیگر میوه ها و سبزیجات فعال تر است همچنین منبع غنی استروژن و آنتی اکسیدان طبیعی در کتان می باشد. بیماری های قلبی عروقی یکی از علل شایع مرگ و میر و بیماری در جهان هستند و بالابودن چربی خون یکی از عوامل خطر در این بیماری ها است. لیگنان ها فعالیت آنزیم های کلیدی متابولیسم کلسترول را تنظیم می کنند که این باعث بهبود ماهیت لیپیدی می شود. آلفا لینولنیک اسید(ALA)موجود در تخم کتان به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی بالای خود فرد را در برابر ایست قلبی محافظت می کند و نقش مهمی در بهبود عملکرد عروقی دارد . طی مطالعاتی بیان شد که دانه کتان دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و نقش مهمی در کاهش چربی های سرم داشته است .کلسترول و اسیدهای چرباسیدهای چرب امگا 3 و لیگنان دانه کتان از طریق مکانیسم های مختلف در بهبود الگوی لیپیدی مؤثر هستند. بخشی از اثرات اسیدهای چرب امگا 3 از طریق فعال سازی پروتئین کیناز حساس به آدنوزین مونو فسفات اعمال می شود. این آنزیم به عنوان یک حسگر متابولیک عمل می کند و باعث ایجاد تعادل میان سوخت و ساز متابولیک سلولی از جمله تعادل میان اکسیداسیون و بیوسنتز اسیدهای چرب می شود. آلفا لینولینک اسید(ALA)موجود در تخم کتان در کاهشLDLیعنی جزء خطرزای کلسترول نیز مؤثر است و ضمناً از بالا رفتن چربی تری گلیسرید زائد بر حد مجاز نیز جلوگیری می کند. در طی پژوهشی با عنوان مصرف غذاهای آلفا لینولنئی و اسید لینولئیک به طور معکوس با میزان پروتئین واکنش دهنده سرم C در مردان ژاپنی ارتباط داشته است تجزیه ماده خشک دانه کتان نشان داده، پودرکتان همراه با رژیم ساده غذایی سطح لیپید های سرم را به صورت معنی داری کاهش می دهد. طی مطالعاتی بیان شد که کتان دانه دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و نقش مهمی در کاهش چربی های سرم داشته است. بالابودنچربی خون یکی از عوامل خطر در بیماری قلبی عروقی است.
روغن گل مغربی (Oenothera biennis)گل مغربی گیاهی گل دار از خانواده پاناسه آ و حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب ضروری شامل اسید لینولئیک و اسید گامالینولئیک است. در اغلب منابع ، میزان اسید لینولیک(امگا 3) این گیاه تا 72 درصد گزارش شده است. روغن گل مغربی (EPO) حاوی اسید چرب امگا 6 است. نتایج نشان داده شده است که برخی از اسیدهای چرب امگا 6 باعث افزایش التهاب در بدن می شوند، در حالی که ثابت شده منبع امگا 6 موجود در EPO (اسید گاما لینولنیک) به کاهش التهاب کمک می کند. به همین دلیل اعتقاد بر این است که امگا 6 می تواند به سلامت قلب نیز کمک کند.روغن دانه توت سیاه (Morus nigra)توت های سیاه بعنوان منبع غنی ترکیبات فعال زیستی از جمله فلاونوئیدها (آنتوسیانین)، برخی املاح (سدیم، پتاسیم، کلسیم، سلنیم) ویتامین ها (A، B،C و E) اسید های فنولیک (گالیک، پی کوماریک، کافئیک و فلوریک) و پلیمرهای فنولیک (الاجیک) شناخته می شود. توت سیاه از فلاونوئید آنتوسیانین دارد. این فلاونوئید جایگاه مخصوصی در محتوي پلی فنولیک توت ها دارد. فلاونوئیدهای توت با چندین مکانیسم می توانند، بر سلامت قلب و عروق موثر باشند، آنها ممکن است بهعنوان آنتی اکسیدان اکسیداسیون LDLرا مهار کنند، ممکن است باعث کاهش التهاب مرتبط با آترواسکلروزیس شوند و همچنین انتقال معکوس کلسترول را از طریق کاهشکلسترول تام و کلسترولLDLرا تحت تاثیر قرار دهند. برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف روغن دانه سیاه توت می تواند کلسترول کل ، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد و چربی های خون به نام تری گلیسیرید را کاهش دهد. همچنین به نظر می رسد که باعث افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) کلسترول خوب می شود. شواهد نشان می دهند، اضافه کردن توت ها به رژیم می تواند به طور مثبتی بر روي فاکتورهای خطر سلامت قلبی عروقی از طریق مهار التهاب، پاکسازی رادیکال های آزاد، تعدیل متابولیسم ایکوزانوئید و بهبود عملکرد اندوتلیال، کاهش فشار خون، مهار تجمع پلاکتی، افزایش غلظت درحال گردش لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و افزایش مقاومت لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) به اکسیداسیون اثر بگذارد.روغن گل گاوزبان (Echium amoenum)گل گاو زبان از خانوادهBorginaceaeیکی از گیاهان داروییارزشمندی است که با توجه به ترکیبات شیمیایی موجود در آن مانند گامالینولئیک، موجب کاهش اختلالات قلبی-عروقی و کاهش لیپیدهای خون می شود. گیاه گاوزبان، گیاهی سرشار از ترکیباتی مثل فلاونوئیدها، ساپونینها، ترپنوئیدهای غیراشباع و استرولهاست که فلاونوئیدها اثرات درمانی موثری در مشکلات قلبی دارند. تحقیقات جدید نشان می دهد برخی اسیدهای چرب امگا 6 ، مانند روغن گل گاوزبان ، برخلاف آنچه قبلا تصور می شد ، می توانند فواید زیادی برای سلامتی قلب داشته باشند. روغن گل گاوزبان می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند و به نوبه خود علائم برخی شرایط التهابی را کاهش دهد. روغن دانه گل گاوزبان یک مکمل غذایی است که سرشار از اسیدهای چرب ضروری است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تنظیم کرده و با التهاب مفصل مقابله کند. شواهد موجود نشان می دهد که روغن دانه گل گاوزبان ممکن است علائم آرتریت روماتوئید را بهبود بخشد. روغن دانه گل گاوزبان از بذر گیاهان گل گاوزبان تهیه می شود.روغن رزماری (Salvia rosmarinus)رزماری گیاهی چند ساله و معطر از خانواده نعناعیان می باشد. این گیاه بومی مناطق مدیترانه ای و خاور نزدیک است و رد حال حاضر به عنوان یک گیاه دارویی کاربردهای فراوانی دارد. ساقه، برگ وگل این گیاه حاوی اسانس می باشد. دی ترپن ها شامل کارنوزول، ایزورزمانول، کارنوزوئیک اسید و کافئیک اسید ترکیبات فعال رزماری می باشند که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی هستند. از طرف دیگر ترکیبات اصلی اسیدهای چرب رزماری مونوترپن هایی شامل آلفا پینن، میرزین، سینئول و برونئول هستند که این ترکیبات امکان فعالیت های ضدباکتریایی و ضدمیکروبی قوی دارند. ثابت شده است که روغن رزماری در درمان برخی مشکلات پزشکی مانند:- آکنه- طاسی- درد روماتیسمی- و انسداد گردش خون مفید است.مصرف رزماری همچنین باعث گشادی رگ ها و تقویت گردش خون می شود. این خاصیت رزماری، به گونه ای، باعث بهبود گردش خون در اندام ها و مغز می شود و به این ترتیب به رفع مواد زائد از بافت ها، رفع خستگی و ایجاد حس آرامش و راحتی کمک می کند.ویتامین E:آلفا توکوفرول شایعترین شکل از ویتامین E در بافت های انسانی است. افزایش استرس اکسیداتیو واسطه مهم آسیب اندوتلیال در آسیب شناسی فشارخون در ارتباط با افزایش تولید پروتئین اکسیدان مانند سوپراکسیداسیون هیدروژن پراکسید، کاهش سنتز اکسید نیتریک و کاهش قابلیت بیولوژیک آنتی اکسیدان ها است. استرس اکسیداتیو با ایجاد اختلال در عملکرد آندوتلیال، التهاب، هایپرتروفی، فیبروز و آنژیوژنز در ارتباط با تغییر شکل عروقی در افزایش فشارخون همراه است. کمبود ویتامین E می تواند محدودیتی برای شبکه های میکرو ریبونوکلئیک اسیدها فراهم کند و این رخدادها می تواند منجر به پیشرفت آترواسکلروز شود. کمبود ویتامین E باعث ایجاد عوارض نامطلوب در سیستم های قلب و عروق می گردد. نتایج نشان داده شده است که ویتامین E باعث افزایش مقاومت به اکسیداتیو در شرایط آزمایشگاهی و جلوگیری از تشکیل پلاک آترواسکلروتیک در مدلهای موش می شود. مصرف غذاهای غنی از ویتامین E با کاهش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در مردان و زنان میانسال تا پیر همراه است. ویتامین E ماده مغذی است که برای بینایی، تولید مثل و سلامت خون، مغز و پوست است. ویتامین E همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که ممکن است از سلول های شما در برابر تأثیر رادیکال های آزاد محافظت کنند (مولکول هایی که هنگام تجزیه غذا در بدن یا در معرض دود و تشعشع قرار گرفتن در بدن ، تولید می شوند). رادیکال های آزاد ممکن است در بیماری های قلبی، سرطان و سایر بیماری ها نقش داشته باشند. آنتی اكسیدان ها مانع شكل گیريLDLاكسید شده در طول آترواسكلروز می شوند. تغییر در راديكال های آزاد می تواند منجر به ايجاد استرس اكسیداتیو شود و آنتی اكسیدان ها از آسییبDNA، پروتئین و چربی ها محافظت می كنند.