موارد مصرف :
- جلوگیری از آسیب پوست در مقابل نور آفتاب
- جلوگیری از درماتیت و اریتما به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید
- بهبود و افزایش هیدراتاسیون پوست
به محافظت از پوست در برابر نور آفتاب کمک نموده و آسیب اکسیداتیو حاصل از رادیکال های آزاد را خنثی می نماید. این مکمل های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که رادیکال های آزاد را مسدود کرده و از صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش بر روی پوست محافظت می نماید.
دستور مصرف : روزی 1 قرص، یک ساعت قبل از غذا همراه با یک لیوان آب میل شود .
توضیحات :
سولسان مکمل غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها است که رادیکال های آزاد را مسدود نموده و از صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش جلوگیری می نماید، و در برنزه سازی نقش موثری دارد. برای جلوگیری از آسیب در مقابل نور آفتاب، جلوگیری از درماتیت و اریتم ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب، بهبود و افزایش هیدراتاسیون پوست، آماده سازی پوست برای قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل نور آفتاب و برنزه نمودن، مفید است. روش های متفاوتی سولاریم یا حمام آفتاب، برای برنزه نمودن وجود دارد، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که لایه سطحی و میانی پوست با انتخاب این روش ها آسیب فراوانی می بیند چون در معرض اشعه ی ماورای بنفش قرار می گیرد. بنابراین عمل از عمل برنزه نمودن استفاد از سولفسان توصیه می گردد.
اجزای تشکیل دهنده :
عصاره دانه انگور خشک(ViniferaVitis)، عصاره خشک برگ های چای سبز(Camellia sinensis)، عصاره خشک ریشه هویج، عصاره خشک ریشه هفت بند هلویی (Polygonum cuspidatum) بتاکاروتن (بتاکاروتن، مالتودکسترین، ژلاتین دریایی)، مالتودکسترین، ویتامین E، آلفا-توکوفریل استات
عوامل حجیم کننده: سلولز میکروکریستالی، کلسیم فسفات و ویتامین C
عصاره خشک انگور
انگور با نام علمیViniferaVitis از خانواده Ampelidaceae می باشد. هسته انگور دارای ترکیبی از چربی، پروتئین، کربوهیدرات و 8-5 درصد پلی فنل می باشد و مقادیر آن بسته به جنس و گونه انگور متفاوت است. پلی فنل های موجود در عصاره هسته انگور شامل فالنوئیدها، اسید گالیک، مونومریک فالوان -3 کاتچین، اپی کاتچین3-گالیت و دیمریک، مونومریک و پلیمریک پروآنتوسیانیدین هستند. پروآنتوسیانیدین دیمر موجود در هسته انگور مؤثرترین ترکیب آنتی اکسیدانی می باشد. هسته انگور دارای پتانسیل بسیار بالایی در از بین بردن رادیکالهای آزاد و مهار استرس اکسیداتیو می باشد که نقش مهاری آن در مهار استرس اکسیداتیو به اثبات رسیده است. انگور تازه برای درمان بسیاری امراض نظیر سرطان، عفونت چشم، پوست و بیماری های کلیه و کبد تجویز می شود. تحقیقات جدید بیانگر این موضوع می باشند که بسیاری از خواص درمانی انگور بدون شک مرتبط با هسته آن است . روناتروسیانیدین هسته دانه انگور خشک شده، بی رنگ بوده و دارای فعالیت بیولوژیکی از جمله فعالیت آنتی اکسیدانی ٬ اثر ضد سرطان و اثر محافظتی روی کلاژن پوست می باشد. رزوراترول ترکیب مهم دیگر موجود در هسته انگور است که مکمل آنتی اکسیدانی محسوب می شود.
همچنين ثابت شده است كه عصـاره هسته انگور به دليل دارا بودن خاصـيت آنتی اكسـيداني و تركيبات پلی فنوليـک مثـل پروآنتوسـيانيدين هـا قـادر بـه كـاهش تخريـب اكسـيداتيو DNA در سـلولهـای پوست می باشـد. تخريـب اكسـيداتيوDNA يکی از مهـمتـرين وقايع در پیری پوست و آسیب های وارده به پوست می باشد. محققان در مطالع های به بررسی اثر عصاره الکلی هسته انگور بر التیام زخمهای پوستی پرداخته و بیان داشتند به علت خاصیت ضد رادیکال آزاد و آنتی اکسیدان بودن و تکثیر سلولی عصاره الکلی، هسته انگور موجب تسریع ترمیم زخم های پوستی می گردد.
چــای ســبز (Camellia sinensis)
محبوب تریـن نوشـیدنی در سرتاسـر جهـان اسـت کـه از برگ هـای گیاهـی بانـام علمـی Camellia sinensis گرفته شـده اسـت. چـای ســبز دارای ترکیباتی ماننــد پلــی فنول هــا و آلکالوئیدهــا شــامل:
فلالوونـول هـا، فالوونوئیدهـا، و فنولیـک اسـیدها هسـتند. چلـی فنول هـا بـا نـام عمومـی کاتچیـن هـا، بیشـترین ترکیبـات موجـود در برگ هـای چـای سـبز هسـتند کـه تقریبـا 30 % وزن خشـک چـای سبز را کاتچیـن هـای تشـکیل می دهند. دارای فعالیـت آنتـی اکسـیدانی قـوی بـه علـت حضـور ترکیباتـی ماننـد اپـی گالوکاتچیـن، اپــی کاتچیــن 3 گالتــه و اپــی گالــو کاتچیــن 3 گالتــه می باشــد. پلــی فنول هــای موجــود در چــای ســبز از جمله گالـو کاتچیـن گاالت ، یکـی از قدرتمند تریـن پلـی فنول هـای آنتـی اکسـیدان موجـود در چـای سـبز می باشـد کـه دارای خـواص پزشـکی بـوده و بـرای درمـان بسـیاری از بیماری هـا از آن اسـتفاده می شـود.
آستاگزانتین:
آستاگزانتین که رنگدانه ای متعلق به خانواده گزانتوفیل ها میباشد، مشتقات اکسیژن دار از کاروتنوئیدها می باشند که عموما در گیاهان از لیکوپن سنتز می گردند. این ماده یکی از رنگدانه های اصلی موجود در سخت پوستان، ماهیان آزاد و سایر موجودات دریایی میباشند که باعث ایجاد رنگ نارنجی مایل به قرمز در آنها می گردند. بعلاوه یکی از مهم ترین خواص آستاگزانتین، خواص آنتی اکسیدانی آن است که در این مورد از بتاکاروتن و آلفا توکوفرول پیشی گرفته است. این رنگدانه پتانسیل فوق العاده ای در حفاظت از انسان در برابر طیف گسترده اي از بیماری ها مانند:
- مشکلات قلبی و عروقی
- انواع مختلف سرطانها
- و برخی از بیماریهاي سیستم ایمنی دارا می باشد.
آستاگزانتین برای محافظت در برابر آفتاب سوختگی، کاهش چین و چروک و سایر فواید مثبتی که بر روی پوست دارد، در محصولات آرایشی که به طور مستقیم بر روی پوست اعمال می شوند، به کار می رود.
آستاگزانتین بعنوان آنتی اکسیدان
متابولیسم عادی هوازی در موجودات زنده منجر به تولید مولکول های اکسیداتیو، رادیکال های آزاد ( مولکول های با الکترون های جفت نشده ) مانند هیدروکسیل و پراکسید و همچنین گونه هاي اکسیژن فعال که برای حفظ فرآیندهای نرمال حیات ضروری هستند، می گردد. با این حال ، مقادیر بیش از حد این ترکیبات به علت واکنش پذیری بسیار بالای آنها بسیار خطرناک می باشند زیرا این ترکیبات ممکن است با اجزای مختلف سلولی مانند پروتئین ها ، چربی ها ، کربوهیدرات ها، و اسیدهای نوکلئیک واکنش داده و باعث تخریب یا تغییر ماهیت آنها گردند و انواع بیماری ها و ناهنجاری ها در بدن مانند تسریع روند پیری، رتینوپاتی، سرطان، تصلب شرایین و بیماری آلزایمر می شوند.
به منظور کنترل و کاهش این واکنش های اکسیداسیون، بدن انسان آنزیمی خود آنتی اکسیدان مانند سوپراکسید دیس موتاز ، کاتالاز و پراکسیداز، و یا دیگر مولکول های آنتی اکسیدان، تولید می کند. با این حال، در بسیاری از موارد ، این ترکیبات به اندازه کافی براي حفاظت مناسب در برابر استرس اکسیداتیو کافی نبوده و بدن نیاز به مقادیر مناسب از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین E ،کاروتنوئیدها و آنتوسیانین ها جهت مهار این آسیب ها دارد. اثرات بالقوه کاروتنوئیدها بر سلامت انسان عمدتا مربوط به خواص آنتی اکسیدانی آنها می باشد. افرادي که روزانه غلظت های بالاتر از کاروتنوئیدها را مصرف کنند، کمتر در معرض خطر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و عروقی، آب مروارید، انواع سرطان ها قرار می گیرند. با این وجود کاروتنوئیدها قادرند بعنوان پیش اکسیدان ها عمل کرده و فرایند اکسیداسیون را تسریع کنند. در این حالت در فشار جزئی بالای اکسیژن، یک کاروتنوئید رادیکال می تواند با اکسیژن واکنش نشان می دهند به تولید رادیکال کاروتنوئید پراکسیل منجر شود که این فرایند عموما اتواکسیداسیون نام دارد. عواملی مانند فشار جزئی اکسیژن، غلظت کاروتنوئید و همچنین تعامل با دیگر گونه های آنتی اکسیدان نقش عمده ای در عملکرد کاروتنوئیدها بعنوان پیش اکسیدان ایفا می کنند. نتایج مطالعات علمی ، فعالیت آنتی اکسیدانی آستاگزانتین را 10 برابر بیشتر از سایر کاروتنوئیدها مانند زئاگزانتین، لوتئین، کانتاگزانتین و بتاکاروتن و 100 بار بیشتر از آلفا توکوفرول گزارش کرده اند، بنابراین آستاگزانتین، سوپر آنتی اکسیدان لقب گرفته است.
آستاگزانتین و بیماری ها
با توجه به عدم توفیق سازندگان آستاگزانتین طبیعی براي نفوذ در بازار جهت مصارف آبزی پروری، با توجه به قیمت بالای آنها، در سالهای اخیر توجهات به سمت بازار مصرف دیگری معطوف شده و در حال حاضر طیف گسترده ای از محصولات آستاگزانتین در فروشگاههای مواد غذایی و بهداشتی یا داروخانه ها به فرم مکمل های تغذیه ای در دسترس می باشد. مطالعات ارتباط تنگاتنگی بین سطح کاروتنوئید پایین بدن و ابتلا به انواع سرطانها مانند سرطان مثانه، دهان، روده بزرگ، سینه و کبد را نشان دادند.
لـوتئین:
لوتئین به گروه بزرگی از رنگدانه های گیاهی تعلق دارد که کارتنوئید نامیده می شود . این ماده به بتاکاروتن و ویتامین A مربوط می شود.
غذاهای سرشار از لـوتئین
لـوتئین بـه مقـدار زیادی در میوه ها و سبزی ها یافت می شود مقدار آنهـا در بـرگ سـبز سـبزیجاتی ماننـد اسـفناج بالاسـت همچنـین در برخـی محصولات حیوانی مثل رزده تخم مرغ نیز وجود دارد. همچنین در غذاهایی مانند: ذرت، فلفل پرتقال، کیوی، انگور، آب پرتقال وکدو نیز وجود دارد. بسیاری از افراد از آن به عنوان تقویتت کننده چشم و بینایی یاد می کنند.
مکانیسم عمل
لوتئین یکی از دو کاروتنوئید اصلی است که به عنوان یک رنگدانه مهم در چشم انسان (ماکولا و شبکیه) یافت می شود. نقش اصلی لوتئین محافظت از شبکیه چشم است. تصور می شود که به عنوان یک فیلتر از بافت چشم در برابر آسیب نور خورشید محافظت می نماید.
بتاکاروتن:
بتا کاروتن یک رنگدانه قرمز نارنجی است که در گیاهان و میوه ها به خصوص هویج و سبزیجات رنگارنگ یافت می شود. بتا کاروتن به ویتامینA، یک ویتامین ضروری تبدیل می شود. مصرف ویتامینA در مقادیر زیاد سمی می باشد. بتا کاروتن یک کاروتنوئید و آنتی اکسیدان قوی می باشد. مطالعـات مختلف نشان داده اند كه، سطح كاروتنوئيدهاي سرم به ويـژه بتاكاروتن در خنثی كردن راديكال های آزاد ايجـاد شـده و از بـين بـردن اسـترس اكـسيداتيو، مـؤثر اسـت و احتمـالاً در جلوگيری از پيـشرفت بيمـاری هـای مـزمن ماننـد ديابـت و بيماری های قلبی عروقی نقـشی حمـايتی دارد. بتاکاروتن پیش ماده ویتامینA است. ما برای داشتن پوست سالم و غشاهای مخاطی، سیستم ایمنی بدن و سلامتی و بینایی چشم به ویتامینA احتیاج دارد. برخی مطالعات حاکی از آن است که افرادی که چهار وعده غذایی روزانه از میوه های غنی از بتا کاروتن و یا سبزیجات مصرف می کنند، خطر کمتری در ابتلا به سرطان یا بیماری قلبی دارند.