کلاژن پلاس بیوتین یوروویتال به چه منظوری استفاده می شود؟
کمک به کلاژن سازی در پوست و بافت پیوندی، افزایش استحکام و کاهش شکندگی ناخن ها، تقویت، سلامت و افزایش ضخامت تار های مو
پروسه کلاژن سازی چیست؟
سنتز یا ساخت کلاژن در بدن یک پروسه چند مرحله ای است که هم به صورت درون سلولی و هم به صورت خارج سلولی انجام می شود. این فرایند عمدتا در سلول هایی به نام فیبروبلاست که سلول هایی تخصص یافته برای تولید کلاژن به ویژه در بافت همبند هستند، صورت می گیرد.
اهمیت کلاژن سازی در بدن چیست؟
کلاژن از ساختار فضای خارج سلولی بافت همبند محافظت می کند. با توجه به اینکه کلاژن در برابر کشش استحکام و مقاومت زیادی دارد، یک ماتریکس عالی برای پوست، تاندون ها، استخوان ها و رباط ها است. کلاژن برای سلامت استخوان ها، پوست، رگ های خونی و تمام اندام های بدن ضروری است و سطوح پایین آن می تواند منجر به مشکلات مفصلی و از بین رفتن خاصیت ارتجاعی در پوست شود.
عملکرد کلی کلاژن در بدن چیست؟
نقش اصلی کلاژن ایجاد اسکلت، قدرت و حمایت از ساختار های بدن است، علاوه بر این کلاژن در موراد زیر نیز نقش مهمی دارد:
- تشکیل فیبروبلاست های در درم یا لایه میانی پوست، که به رشد سلول های جدید کمک می کنند.
- جایگزینی سلول های مرده پوست
- ایجاد پوشش محافظ برای اندام ها
- ساختار، استحکام و خاصیت ارتجاعی پوست
- کمک به لخته شدن خون
- سلامت استخوان ها
علایم کمبود کلاژن چیست؟
شش علامت اصلی کمبود کلاژن که باید به آن ها توجه شود، شامل موارد زیر است:
- چین و چروک های پوستی
- سرعت کند ریکاوری عضلات
- مشکلات گوارشی
- مو ای نازک
- درد مفاصل
- سرعت کند بهبود آسیب دیدگی
علل کمبود کلاژن: علاوه بر مرور زمان و افزایش سن، سه عامل اصلی باعث کاهش سطح کلاژن در بدن می شوند که شامل نور خورشید، سیگار و قند می باشد.
نقش کلاژن در پوست چیست؟
کلاژن یک پروتئین فیبری است که به سلول های پوستی کمک می کند تا به یکدیگر بچسبند و همچنین به پوست استحکام و خاصیت ارتجاعی می بخشد. تولید کلاژن با افزایش سن کاهش می یابد و همین امر به افتاگی پوست و ایجاد چین و چروک منجر می شود. وقتی سطح کلاژن بالا باشد، پوست نرم، صاف و سفت می شود. کلاژن به سلول های پوستی کمک می کند تا خود را بازسازی و ترمیم کنند.
بافت همبند چیست؟
بافتی که از سایر بافت ها و اندام های بدن حمایت و محافظت می کند و به آن ها ساختار می دهد. بافت همبند شامل استخوان ها، غضروف ها، چربی، خون و بافت لنفاوی است که از ماده زمینه ای، فیبر ها ( کلاژن و الاستین) و سلول ها تشکیل شده است. خون و لنف بافت همبند اختصاصی هستند که به شکل مایع می باشند. وظایف و عملکرد بافت همبند شامل ذخیره چربی، حرکت دادن مواد مغذی و سایر مواد بین بافت ها و اندام های بدن و کمک به ترمیم بافت آسیب دیده است.
نقش کلاژن در بافت همبند چیست؟
کلاژن یک فیبر پروتئینی است که به خاطر استحکام و مقاومتی که در برابر کشش دارد یک ماده زمینه ای عالی برای استخوان ها، غضروف ها، پوست و تاندون ها محسوب می شود. کلاژن جزء ضروری بافت همبند است که نقش مهمی در نگه داشتن سلول های بدن در کنار هم دارد.
نقش کلاژن در استخوان ها چیست؟
عملکرد اصلی کلاژن حمایت مکانیکی است که به عنوان یک داربست یا اسکلت برای سلول های استخوانی عمل می کند. کلاژن نوع I حدود 90% از کل کلاژن در بافت استخوانی را تشکیل داده و تا حد زیادی ماده اصلی تشکیل دهنده توده استخوانی محسوب می شود. مصرف کلسیم برای تقویت استخوان ها باید همراه با ویتامین د3 باشد تا کلسیم را از دستگاه گوارش وارد خون کند، در این مرحله ویتامین کا کلسم را از خون به سمت استخوان ها می برد و حضور کلاژن در بافت استخوانی به عنوان یک اسکلت عمل می کند که به معدنی شدن استخوان ها و اتصال کلسیم به آن ها کمک می کند.
نقش کلاژن در غضروف ها و مفاصل چیست؟
کلاژن به حفظ یکپارچگی غضروف ها ( بافت لاستیکی مانندی که از مفاصل محافظت می کند) کمک می کند. غضروف ماده ای سفت و لاستیکی است که انتهای استخوان های مفاصل را می پوشاند. با گذشت زمان غضروف ها به دلیل افزایش سن و حرکت های مکرر و نادرست از بین می روند، در نتیجه تاندون ها و رباط ها کشیده می شوند و استخوان ها روی هم ساییده شده و باعث درد می شوند. کلاژن رشد غضروف ها را تحریک می کند، التهاب و درد مفاصل را با مهار تولید سایتوکاین های التهابی کاهش می دهد و در نتیجه التهاب کمتر، درد کمتر و تحرک بهتری حاصل می شود.
ترکیبات تشکیل دهنده کلاژن پلاس بیوتین یوروویتال چیست؟
مارلین کلاژن هیدرولیزه، هیالورونیک اسید، بیوتین، ویتامین ث
هریک از ترکیبات تشکیل دهنده کلاژن پلاس بیوتین یوروویتال چه نقشی دارند؟
کلاژن هیدرولیز شده: به تامین کلاژن مورد نیاز بدن جهت افزایش توده عضلانی، جلوگیری از تحلیل استخوان ها و کمک به معدنی شدن آن ها، تسکین درد مفاصل با کاهش التهاب آن ها و نیز کمک به ساخت و ترمیم غضروف های آسیب دیده کمک میکند.
کلاژن می تواند به جلوگیری و رفع رفع چین و چروک های پوستی و برطرف کردن خشکی پوست نیز کمک کند و در جوان سازی و شادابی پوست موثر باشد.
همچنین کلاژن دارای اسید های آمینه ای است که در ساخت کراتین به عنوان ساختمان اصلی مو و ناخن، نقش دارند، لذا می تواند در استحکام ناخن ها و رفع شکنندگی و افزایش حجم مو ها نیز موثر باشد.
هیالورونیک اسید: به افزایش رطوبت پوست و کاهش چین و چروک ها کمک می کند و منجر به تسریع ترمیم زخم ها می شود.
هیالورونیک اسید به عنوان یک روان کننده برای حرکت مفاصل نیز عمل می کند و در کاهش درد مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز نیز موثر است.
برخی از مطالعات قدیمی تر نشان داده اند که هیالورونیک اسید می تواند در جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان ها موثر باشد، اما در این مورد مطالعات تکمیلی انجام نشده است.
بیوتین: مصرف همزمان کلاژن و بیوتین به افزایش تولید کراتین در بدن منجر می شود و از این طریق می تواند به افزایش استحکام ناخن ها، رفع شکنندگی، افزایش حجم و پرپشت شدن مو ها کمک کند. همچنین این ترکیب می تواند در حفظ رطوبت، شادابی و جوانسازی پوست نیز موثر باشد.
ویتامین ث: علاوه بر اینکه ویتامین ث دارای اثرات آنتی اکسیدانی است و می تواند از پوست در برابر آسیب های اکسیداتیو نور آفتاب و ایجاد چین و چروک و لک های پوستی جلوگیری کند، نقش آن در هیدروکسیله کردن کلاژن کاملا مشخص شده است. هیدروکسیلاسیون کلاژن پروسه ای است که برای استحکام و ثبات خارج سلولی کلاژن و حمایت از اپیدرم (لایه فوقانی پوست) ضروری است. و همچنین به حفظ کلاژن موجود در بدن نیز کمک می کند.
ویژگی های خاص کلاژن پلاس بیوتین یوروویتال:
- جذب بهتر کلاژن به خاطر فرم هیدرولیز شده کلاژن استفاده شده در کلاژن پلاس بیوتین یوروویتال
- طعم مطبوع پرتقالی
- ساشه های یک بار مصرف
- قابل استفاده در آب، قهوه، شیر یا آبمیوه سرد یا ولرم