موارد مصرف:
- کمک به کاهش درد و التهاب مفاصل
- پیشگیری از آرتریت و درد مفاصل
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- محافظت از سلول های بدن در برابر عوامل آسیب رسان محیطی
دستور مصرف: بزرگسالان روزانه ۲ عدد کپسول را بعد از غذا میل نمایند.
موارد احتیاط:
- این فرآورده مکمل غذایی بوده و جهت تشخیص، پیشگیری و یا درمان نمی باشد
- افرادی که تحت درمان قرار دارند و یا بیماری خاصی دارند قبل از مصرف با پزشک و یا متخصص تغذیه مشورت نمایند.
- مقدار توصیه شده را بدون مشورت با پزشک و یا داروساز افزایش ندهید.
- خانم های باردار و شیرده مجاز به مصرف این فرآورده نمی باشند.
- در جای خشک، خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری گردد.
توضیحات:
این محصول حاوی عصاره زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه و مکملی مناسب جهت کاهش و پیشگیری از درد و التهاب مفاصل می باشد. زردچوبه که از ترکیبات موجود در این محصول است، حاوی خواص ضدالتهابی بالایی است و برای افرادی که نیاز به داروهای ضد آرتریت دارند مناسب می باشد.
خواص درمانی و اثرات بيولوژيک :
بسياری از مطالعات (بيش از 3000 مطالعه) کشت سلولی، حيوانی و بالينی انجام شده در يک قرن اخير نشان دهنده ی اثرات بالقوه کورکومين (ماده موثره ی زردچوبه) به عنوان يک ترکيب آنتی اکسيدان، ضد التهاب، ضد تکثير سلولی بوده است که آن را به عنوان يک مکمل ارزشمند در پيشگيری و درمان طيف وسيعی از بيماری ها مستعد کرده است. (ضد التهاب در بيماري های التهابی مفاصل (استئوآرتريت و آرتريت روماتوئيد)، التهابی گوارشی (کرون، گاستريت، کوليت اولسراتيو و سندروم روده تحريک پذير)، التهابی دهان (ژنژيويت و آفت دهانی)، التهاب پوستی (پسوريازيس، اگزما و زخم)، پيشگيری کننده از انواع سرطانها و کاهش دهنده عوارض شيمی درمانی و پرتو درمانی، آنتی اکسيدان قوی و مکمل مفيد برای سلامت سيستم قلب و عروق (ضد تجمع پلاکتی، کاهنده تری گليسريد و VLDL)، بهبود دهنده عملکرد کبد (درمان کمکی کبد چرب و پيشگيری از بيماريهای پيش رونده کبدی)، کمک به درمان ديابت و پيشگيری از مشکلات ناشی از ديابت (نوروپاتی ديابتی و رتينوپاتی)، خواص ضدالتهاب زردچوبه برای درمان انوع آرتروزهای استخوانی و روماتوئید ایده آل است. همچنین خواص آنتیاکسیدانی زردچوبه منجر به از بین رفتن رادیکالهای آزاد که آثار تخریبی شدیدی روی بدن میگذارند، می شود. از طرفی عوامل ضدباکتری، ضدقارچ و ضدویروس زردچوبه نیز سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می نماید. بهبود و التیام زخم ها، بهبود هضم و گوارش، پیشگیری از بیماری های کبد، پیشگیری از بیماری آلزایمر و کنترل وزن از دیگر خواص زردچوبه می باشد.
زنجبیل موجود نیز حاوی ماده موثره ضد التهاب جینجرول است که همواره به طور سنتی توسط متخصصان جهت کمک به بهبود انواع التهابات به کار گرفته شده است. این ماده در آرتریت ها و سایر موارد درد سودمند می باشد.
عصاره فلفل سیاه موجود نیز باعث افزایش تاثیر گذاری زردچوبه می گردد و این به این دلیل است که به دلیل متابولیسم سریع کورکومین (عصاره زردچوبه) در کبد و ضعیف بودن دیواره های روده در جذب آن، مصرف تنهای آن سبب بهره مندی ناقص از خواص محصول می شود و از این رو از عصاره فلفل سیاه استفاده شده است. عصاره فلفل سیاه در مصرف هم زمان فراهم زیستی کورکومین را تا ۳۰ برابر افزایش می دهد و به سلول های بدن کمک می کند تا از فواید درمانی آن بهره گیرند.
زردچوبه چیست؟
زردچوبه از خانواده زنجبيل با نام علمی Curcumalonga گياهی است علفی و پايا به ارتفاع يک تا يک و نيم متر و دارای ريزوم متورمی است كه از آن چندين ساقه هوايی خارج می شود . قسمت مورد استفاده غذايی و دارويی اين گياه ريزوم های خشک شده آن است. زردچوبه گياه بومی نواحی گرم آسيا، نظير كشورهای هندوستان، پاكستان، اندونزی، جنوب چين و بومی آفريقا و آمريكای جنوبی است و در ايران رويش ندارد . رنگ زرد روشن زردچوبه فرآوری شده باعث شده است که بسیاری از فرهنگ ها از آن به عنوان رنگ استفاده کنند. زردچوبه آسیاب شده نیز یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده پودر کاری است. کپسول، چای، پودر و عصاره برخی از محصولات زردچوبه است که به صورت تجاری موجود است.
ترکیبات تشکیل دهنده :
کورکومین ماده موثره ريزوم گياه زردچوبه به نام با فرمول شيميايی (C12H20O6) است. علاوه بر كوركومين تركيبات شيميايی متعدد از جمله روغن فرار، زينجيبرن، آلفا و بتا تورمرين و مواد ديگر از جمله آرابينوز، فروكتوز، گلوكز و نشاسته در ريزوم گياه زردچوبه وجود دارد. رنگ زردچوبه مربوط به مواد رنگی مثل كوركومين، دس متو كسی كوركومين و بيس دس متوكسی است.
کاربردهای دارویی:
پودر ريزوم اين گياه در فرآورده های دارويی جهت درمان بيماری های متعددی از جمله:
- رماتيسم
- بدن درد
- انگل روده
- اسهال
- اختلالات كبدی
- ناراحتی های معده
- عفونت های مجاری ادرار
- سوء هاضمه
- مشكلات قاعدگی
اثر ضد سرطانی
در تحقيقات متعدد نشان داده شده است كه مصرف بعضی از مواد غذايی و گياهان دارويی می توانند موجب مهار رشد سلول های سرطانی شوند. گزارش اپيد ميولوژی حاكی از آن است كه در كشورهايی كه مصرف زردچوبه زياد است، سرطان های روده ای كمتر مشاهده شده است. در مقالات متعددی اثرات آنتی اكسيدانی، ضد سميت، ضد التهاب و ضد سرطانی كوركامين گزارش شده است. اثرات ضد سرطانی زردچوبه از اين نظر با اهميت است كه زردچوبه به عنوان يک ماده افزودنی به غذا مورد استفاده قرار می گيرد و مصرف اين ماده با دوز بالا از تكثير سلول های سرطانی پيشگيری ولی به سلول های سالم آسيبی وارد نمی كند .
زردچوبه به طور مستقيم موجب مهار تشكيل عروق جديد و به طور غير مستقيم با مهار توليد عوامل محرک در تشكيل عروق جديد، هورمون های رشد فيبروبلاست و هورمون رشد اپيدرم، از رشد سلول های سرطانی پيشگيری می كند . اثرات ضد سرطانی كوركومين روی بسياری از رده سلول های سرطانی از جمله :
- پانكراس
- رحم انسان
- و ديگر رده های سلولی و سرطان کلیه ناشی از تجويز مواد سرطان زا گزارش شده است. در مطالعات بالينی اثر درمانی زردچوبه در درمان بيماری سرطان گزارش شده است . در يک مطالعه تجويز زردچوبه به بيماران مبتلا به لوسمی تاثير مثبت اين داروی گياهی گزارش شد. همچنين در دو مطالعه تجويز زردچوبه با دوز 8 و 10 گرم در روز روی بيماران مبتلا به سرطان اوليه پروستات اثر درمانی قابل توجه بدون عوارضی جانبی داشته است. به علاوه گزارش شده است كه تجويز كوركامين به ميزان 150 ميلی گرم روزانه به بيماران مبتلا به سرطان لوزالمعده بدون هيچ گونه عوارض جانبی اثر درمانی قابل توجه داشته است.
محافظت کبدی
در آزمايش های حيوانی نشان داده شده است كه زردچوبه كبد را در مقابل انواع مواد سمی از جمله تتراكلريد كربن، گالاكتوز آمين، پنتوباربيتال، استامينوفن، تيواستاميد و آفلاتوكسين محافظت می كند. در تحقيقات روی حيوانات آزمايشگاهی، زردچوبه اثرات ضد سيروز كبدی داشته است . ادعا شده است كه اثرات محافظت كبدی اين گياه به دليل اثرات آنتی اكسيدانی اين گياه است. زردچوبه دارای تركيبات متعدد محلول در آب با خواص آنتی اكسيدانی است كه مهم ترين آنها كوركومين است . افزايش غلظت سوپر اكسيد ديس موتاز، كاتالاز و گلوتاتيون پراكسيداز در بافت كبد شده و كبد را در برابر آسيب ناشی از افزايش سطح ليپيدها و اكسيد LDL ، محافظت می كند. زردچوبه همچنين موجب افزايش توليد و دفع صفرا و همچنين تركيبات موجود در آن از جمله كلسترول، نمک های صفراوی و بيلی روبين می شود.
اثر ضد التهابی
كوركامين و روغن فرار موجود در زردچوبه اثرات ضد التهابی قوی دارند . گزارش شده است كه اثرات ضد التهابی تجويز خوراكی زردچوبه در كوتاه مدت مشابه هيدروكورتيزون و فنيل بوتازون است ، ولی در طولانی مدت اثرات آن كمتر از اين دو دارو است، ولي مهم آنكه مصرف خوراكی آن جهت اثر ضد التهابی بدون هيچ گونه عوارض جانبی است. گزارش شده است که اثر ضدالتهابی زردچوبه موجب پيشگيری از سيروز كبدی ناشی از تجويز تيواستاميد به موش صحرايی می شود.
اختلالات گوارشی
در طب سنتی زردچوبه به عنوان يک باد شكن شناخته شده است و مصرف آن با غذا موجب بهبود هضم غذا و كاهش نفخ معده می شود. همچنين با تاثير در تحريک و توليد صفرا و در نتيجه هضم چربی ها موجب بهبود هضم غذا می شود. لذا مصرف اين ماده در افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مزمن و افرادی كه بعد از مصرف غذا احساس خستگی و يا احساس نفخ می كنند، پيشنهاد شده است. در مطالعات آزمايشگاهی تجويز خوراكی عصاره آبی و متانولی زردچوبه به خرگوش موجب كاهش معنی داری در ترشح اسيد معده و تركيبات شيره معده شده است.
قلب و عروق
گزارش شده است كه تجويز زردچوبه به خرگوش دارای سطح كلسترول خون بالا، موجب كاهش ميزان كلسترول و تری گليسريد خون و همچنين مهار اكسيداسيون LDL شده است.
بيماری آلزايمر
تجمع پروتئين بتا آميلوئی در مغز بيماران مبتلا به آلزايمر موجب تشديد آسيب سلولی می شود . در يک مطالعه تجويز زردچوبه موجب كاهش تشكيل پروتئين بتا آميلوئيد در محيط برون تنی و در مطا لعه ای ديگر تجويز زردچوبه موجب تشديد فعاليت منوسيت ها و ماكروفاژهای بيماران مبتلا به آلزايمر در بتا آميلوئيد زدايی در شرايط برون تنی شد.
آرتريت روماتوئيد
آسيب های التهابی از جمله عوامل ايجاد درد مفاصل هستند . لذا زردچوبه با اثر آنتی اكسيدانی و ضد التهابی می تواند در كاهش درد مفاصل موثر باشد . در دو مطالعه كه تاثير زردچوبه با دوز 1200 ميلی گرم روزانه بر بيماری آرتريت روماتوئيد در مقايسه با فنيل بوتازون با دوز 30 ميلی گرم روزانه انجام شده است . بهبود خشكی مفاصل صبحگاهی، مدت قدم زنی و كاهش ورم و درد مفاصل مشابه گزارش شده است.
ديابت
تاثير زردچوبه بر كاهش سطح گلوكز و عوارض قند خون بالا در مطالعات متعدد گزارش شده است . در تحقيقات آزمايشگاهی تجويز زردچوبه به موش سوری ديابتی نوع دوم موجب كاهش غلظت قند خون شده است. در مطالعه ای نشان داده شد كه زردچوبه موجب مهار توليد گلوكز در سلول های كبدی می شود . همچنين تجويز كوركامين ماده موثره زردچوبه به موش صحرايی ديابتی موجب كاهش غلظت قند خون، هموگلوبين گليكوزيله و تنش اكسيداسيون بيشتری در مقايسه با زردچوبه شده است. به علاوه زردچوبه با خواص آنتی اكسيدانی و ضد التهابی موجب كاهش تنش اكسيداسيون ناشی از ديابت بر شبكيه چشم موش صحرايی ديابتی شده است.
سيستم ايمنی
محققان بیان می کنند كه احتمالا بخشی از اثرات مثبت زردچوبه در بيماری های مانند آرتريت، آلرژی، آسم، آترواسكلروز، آلزايمر، قند خون بالا و سرطان، به دليل تاثير اين ماده بر سيستم ايمنی است. زردچوبه موجب افزايش فعاليت فاگوسيتوزی ماكروفاژها شده است. اين خاصيت افزايش فعاليت فاگوسيتوزی و مهار تجمع آميلوئيد در بهبود بيماری آلزايمر توسط زردچوبه موثر است. بیان شده است كه زردچوبه موجب مهار تولید سيتوكين ها مخصوصا سيتوكين های محرک التهاب توسط ماكروفاژها و لنفوسيت ها می شود.
عوارض جانبی زردچوبه:
زردچوبه يک ماده افزودنی به غذای روزانه انسان ها در اكثر جوامع است و تاكنون عوارض جانبی خطرناكی با مصرف آن گزارش نشده است. ولی عوارض جانبی اين ماده در موارد خاصي مشاهده شده است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
آلرژی
تماس با زردچوبه در افرادی كه به گياهان خانواده زنجيل حساسيت دارند ، موجب حساسيت پوستی می شود.
عوارض گوارشی
مصرف دوز بالای اين گياه مخصوصاً در طولانی مدت موجب عوارض گوارشی می شود . سوزش معده در افرادی كه زردچوبه را برای درمان زخم معده مصرف 3 الی 8 گرم می كنند، مشاهده شده است ، ولی تجويز 5/3 الی 8 گرم زردچوبه روزانه به مدت 4 ماه به افراد سالم داوطلب به غير از تهوع و اسهال قابل تحمل، هيچ گونه عوارض جانبی كه نياز به قطع مصرف دارو باشد، گزارش نشده است.
عوارض كبدی
مصرف زردچوبه ممكن است موجب تحريک در ترشح و انقباضات كيسه صفرا شود ، لذا تجويز آن به افراد مبتلا به سنگ صفرا، يرقان ناشی از انسداد مجاری صفرا و كوليک حاد مجاری صفرا پيشنهاد نمی شود.
حاملگی و شيردهی
با توجه به مصرف زردچوبه به عنوان ادويه حتی در حاملگی و شيردهی در طول تاريخ هيچ گونه گزارشی از عوارض جانبی آن منتشر نشده است . در حيوانات آزمايشگاهی مصرف خوراكی آن عوارض جانبی روی جنين نداشته است ، ولی گزارش ديگری حاكی از آن است كه زردچوبه موجب تحريک ماهيچه رحم در موش صحرايی می شود، لذا مصرف آن در دوران بارداری بايد با احتیاط همراه باشد.
دوز مصرفی:
ميزان مصرف زردچوبه به عنوان دارو تا روزی 3 گرم برای اشخاص بالغ بلامانع می باشد . ولی مصرف 8 الی 10 گرم روزانه زردچوبه به مدت 3 ماه جهت پيشگيری سرطان اوليه بدون عوارض جانبی بوده است . همچنين با مصرف 60 الی 200 ميلی گرم كوركامين يا ماده موثره زردچوبه در روز عوارض جانبی مشاهده نشده است. تجويز زردچوبه هم زمان با فلفل سياه موجب افزايش فراهمی زيستی زردچوبه به ميزان دو هزار درصد می شود.
فلفل سیاه (Piper nigrum)
فلفل سیاه با نام علمی (Pipper nigrum) فلفل سیاه از خانواده Piperaceae یک ادویه مصرفی گسترده است که به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود و به طور فزاینده ای برای تحریک متابولیسم، جذب مواد مغذی و تأثیرگذاری داروها استفاده می گردد.
ترکیبات تشکیل دهنده:
فلفل سیاه، دارای اسانس روغنی فرار و آلکالوئیدهایی به نام چاویسین، پی پرین، پی پریدین می باشد و به علاوه در میوه آن ماده پی پرین وجود دارد. فلفل سیاه دارای اثرات ضد التهابی حاصل از اثرات آنتی اکسیدان پی پرین آن روی رادیکال های آزاد می باشد و قادر به محافظت از بافت ملتهب در برابر صدمات پراکسیداتیو می باشد.
حقایقی درباره فلفل سیاه
تا به حال فکر کرده اید که چرا فلفل سیاه 'پادشاه ادویه' نامیده می شود؟ خوب، این به این دلیل است که این ادویه برای بدن فواید زیادی دارد. در اینجا برخی از حقایق مربوط به این ادویه شگفت انگیز اشاره می نماییم:
- به کاهش وزن کمک می کند.
- از بدن سم زدایی می کند.
- از سرطان جلوگیری می کند.
- روده و معده را پاکسازی می کند.
- فلفل سرشار از از پتاسیم است که به تنظیم ضربان قلب و فشار خون بالا کمک می کند.
- در تولید گلبول های قرمز خون کمک می نماید.
- سرشار از ویتامین B و کلسیم می باشد.
- از یبوست جلوگیری می کند.
- از تغییر شکل و چین و چروک پوست جلوگیری می نماید.
آنتی اکسیدان قوی
از آنجا که در ترکیب گیاه فلفل سیاه، ترکیبات سزکویی ترپنوئید و ترپن ها وجود دارند، اثرات آنتی اکسیدانی فلفل سیاه قابل توجه است و لذا می توان از آن به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی و مکمل غذایی در افراد مستعد به آترواسکروز استفاده نمود.
جلوگیری از سرطان
محققان بیان می کنند فلفل سیاه وقتی با زردچوبه مخلوط شود از سرطان جلوگیری می نماید. می توان با مخلوط کردن زردچوبه و فلفل سیاه به همراه شیر مصرف نمود. این نوشیدنی معمولاً برای افرادی که از سرماخوردگی شدید رنج می برند ، تجویر می شود. گفته می شود این ماده از آنتی اکسیدان ها ، ویتامین A و کاروتنوئیدها تشکیل شده است که به بهبود سرطان و سایر بیماری های کشنده کمک می نماید.
کاهش چربی خون
ترکیبات آنتی اکسیدان از طریق مهار بیوسنتز کلسترول باعث کاهش چربی های مضر خون می شوند.
کاهش وزن
پی پرین موجود در دانه های فلفل سیاه فعالیت سلول های چربی را مختل می کند و فرد را لاغر نگه می دارد. گزارش دیگر حاکی از آن است که فلفل قرمز احتمالاً از طریق افزایش فعالیت سمپاتیک باعث کاهش اشتها و از این طریق موجب لاغری می شود.
بهبود هضم غذا
فلفل سیاه به هضم خوب غذا کمک می کند و هنگامی که به صورت خام مصرف شود، اسید کلریدریک توسط معده آزاد می شود و به تجزیه پروتئین ها کمک می کند. اسید کلریدریک به پاکسازی روده و مانع از بیماری های دیگر دستگاه گوارش کمک می کند.
جلوگیری از یبوست
اگر هفته ای کمتر از سه بار مدفوع دارید، مبتلا به یبوست هستید. با این حال، می توان با افزودن روزانه مقداری فلفل به غذای خود، این مشکل را حل نماید. مصرف روزانه فلفل سیاه، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، یبوست ، و سایر انواع بیماری های باکتریایی را مهار می نماید.
درمان مشکلات پوستی
گفته می شود که 'پادشاه ادویه ها' از رنگدانه سازی پوست (ویتیلیگو) جلوگیری می کند. این وضعیت باعث می شود پوست سفید به نظر برسد. اگرچه داروهای زیادی برای بازگرداندن رنگ پوست در بازار موجود است ، فلفل سیاه از پوست در برابر هر نوع رنگدانه های پوستی محافظت می نماید و به حفظ رنگ اصلی پوست کمک می کند. در صورت مصرف فلفل سیاه از سنین جوانی، چین و چروک ها و مشکلات پوستی مهار می شوند. همچنین از پیری زودرس و لکه های تیره نیز جلوگیری می نماید. اگر از آکنه رنج می برید، باید فلفل سیاه را امتحان کنید زیرا به پوست شما کمک می کند تا صاف و شفاف شود. می توانید مقداری فلفل سیاه را آسیاب نموده و آن را روی پوست خود بمالید و تفاوت را مشاهده نماید.
تقویت کننده مو
برای درمان شوره سر ، فلفل سیاه موثر است. مقداری فلفل سیاه خرد شده با مقداری کشک را مخلوط نماید و آن را به پوست سر خود بمالید و اجازه دهید حداقل 30 دقیقه روی پوست سر باقی بماند همچنین دقت داشته باشید که از فلفل سیاه به مقدار زیادی استفاده نکنید زیرا این امر می تواند باعث سوختگی پوست سر شما شود. 24 ساعت بعد از استفاده از فلفل سیاه از شامپو استفاده نکنید زیرا این امر می تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
درمان افسردگی
افسردگی یکی از رایج ترین مشکلاتی است که اکثر مردم جهان با آن روبرو هستند و این حتی می تواند فرد را به سمت مرگ سوق دهد. با این حال، داروهایی وجود دارند که می توانند این مشکل را درمان نماید، با این حال ، فلفل سیاه خام می تواند به افراد افسرده کمک نماید و باعث تغییر روحیه فرد شود.
درمان بیماری های تنفسی
سرماخوردگی و سرفه از مشکلات تنفسی طبیعی هستند که با مصرف فلفل سیاه قابل درمان است. کافی است کمی نمک فلفل سیاه به مقداری چای سبز اضافه کنید. همچنین ، می توانید از یک لیوان شیر استفاده کنید و یک فلفل سیاه و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و آن را گرم مصرف کنید. این ترکیب هیچ عارضه جانبی ندارد. در طول زمستان، افزودن کمی فلفل به همه غذاها می تواند به سلامت شما کمک کرده و از ابتلا به بیماری های مختلف جلوگیری کند. فلفل سیاه مخلوط شده با مقداری عسل نیز می تواند به شما در جلوگیری از احتقان قفسه سینه کمک کند. افزودن فلفل سیاه به مقداری آب گرم همراه با مقداری روغن اکالیپتوس در آن و استنشاق بخار، یک درمان ساده برای از بین بردن احتقان قفسه سینه است.
درد مفصل را کاهش می دهد
اگر از آرتروز درد مفصل رنج می برید ، نباید نگران باشید زیرا فلفل دارای خواص پزشکی است که می تواند به شما در حل این مشکل کمک کند. همچنین در جلوگیری از نقرس کمک می کند. فلفل برای افرادی که از دردهای ستون فقرات و مفاصل رنج می برند استفاده می شود. امروزه از فلفل سیاه در بسیاری از غذاها به عنوان ادویه جهانی استفاده می شود. قوی ترین تأثیر فلفل سیاه زمانی است که فرد مبتلا به سرماخوردگی و سرفه آن را مصرف کند.
سم زدایی از بدن
این ادویه کمک می کند تا زیاد عرق و ادرار کنید و بدین ترتیب تمام سموم بدن را تخلیه می کند. تعریق و ادرار مداوم نشانه خوبی برای عملکرد خوب بدن است.
عوارض جانبی :
اگر چه فلفل سیاه می تواند فواید زیادی برای بدن فراهم نماید، ممکن است برای برخی آلرژی زا باشد. برخی از افراد در صورت مصرف بیش از حد فلفل سیاه می توانند با مشکلات زیر روبرو شوند:
- سوختگی معده (اگر دچار سوختگی معده شده اید ، باید میزان مصرف فلفل را کاهش دهید)
- اگر مقادیر زیادی فلفل به ریه ها وارد شود، ممکن است منجر به مرگ شود.
- اگر پودر فلفل وارد چشمان شما شود ، ممکن است احساس سوزش شدیدی ایجاد نماید و تنها راه، شستن چشم و دست است.
- در برخی موارد نادر، مشخص شده است که فلفل سیاه به برخی از داروها واکنش نشان می دهد و ممکن است باعث تحریک یا آلرژی، به ویژه در دوران بارداری شود.